بازاریابی

بازاریابی با مهارت زیر صفر

بازاریابی با مهارت زیر صفر

یکی از معضلات همه ما موقع خرید میوه مواجهه با میوه‌فروش‌هایی است که اجازه جدا کردن میوه‌ها را به مشتری نمی‌دهند و اعتراضات مشتریان به میوه‌های نامرغوبی که یکی پس از دیگری به دست فروشنده‌ها در کیسه قرار می‌گیرند، به هیچ عنوان در آنها کارگر نیست. حالا یک میوه‌فروشی پیدا شده که نه تنها اجازه می‌دهد بابت خرید فقط یک کیلو میوه، تا دل‌تان می‌خواهد میوه‌ها را زیر و رو کنید، بلکه تخفیف‌های ویژه‌ای را هم برای شما قایل می‌شود.
چند روز پیش برای خرید میوه به یک میوه‌فروشی تازه‌تاسیس در محله جلفا رفتم. از این که با وجود تعداد بالای میوه‌فروشی‌های این منطقه، این مغازه نه چندان بزرگ این قدر مشتری داشت، تعجب کردم. اول این مساله را به حساب کیفیت بهتر یا حداکثر قیمت مناسبت‌تر این میوه‌فروشی گذاشتم؛ اما کمی بعد متوجه شدم که مشتری‌ها موقع خرید زمان زیادی را با علاقه صرف جدا کردن میوه‌ها و اضافه و کم کردن آن می‌کنند. از یکی از آنها علت را جویا شدم و فهمیدم این میوه‌فروش به کسانی که با جدا کردن میوه بتوانند بعد از توزین در مبلغ پرداختی به یک عدد رند برسند، 50 درصد تخفیف می‌دهد. اگر این دقت عمل در مبالغ بالای 50 هزار تومان اتفاق بیفتد، دیگر لازم نیست بابت خرید پولی پرداخت شود و میوه‌ها به صورت رایگان به مشتری تعلق می‌گیرد.
ابتکار جالب این میوه‌فروشی خرید میوه را برای مردم این محله به یک تفریح تبدیل کرده است. مشتری‌ها از این که به این مغازه بیایند و با صرف ساعت‌ها وقت، شانس و دقت عمل خود را امتحان کنند، لذت می‌برند. صاحب میوه‌فروشی برای من توضیح می‌دهد که این مساله به دلیل تعداد بالای رقبا در منطقه به ذهن او رسیده است. از او می‌پرسم این دست و دلبازی به ضرر شما تمام نمی‌شود و او جواب می‌دهد که آن قدر آمار فروشش به خاطر این موضوع بالا رفته که تخفیف‌های 50 درصدی و بعضا تحویل رایگان حجم زیادی میوه به مشتری در مقابلش اهمیتی ندارد. به گفته این آقا، بسیاری از میوه‌فروش‌ها ناچار می‌شوند میوه‌هایی که روی دست‌شان مانده و خراب شده را با قیمت بسیار پایین‌تر بفروشند و ضرر کنند؛ اما با این روش دیگر جنس روی دست میوه‌فروش باقی نمی‌ماند و تعداد زیادی مشتری همیشگی و وفادار را به سمت کسب و کار خود جذب می‌کند.
در دلم به هوش بالای این کاسب ساده، اما حرفه‌ای آفرین می‌گویم؛ او نه دانش بازاریابی و تبلیغات دارد و نه از مشاوره کارشناسان این حوزه بهره می‌برد؛ فقط بر اساس غریزه خود عمل می‌کند. شاید راست است که می‌گویند فروش یک امر غریزی است و فروشندگان خوب، فروشنده به دنیا می‌آیند.

 

منبع:   http://www.mbanews.ir/news2/index.php?newsid=15194