بازاریابی

بازاریابی با مهارت زیر صفر

بازاریابی با مهارت زیر صفر


من یک مدیر صنعتی هستم و یک شرکت مشاوره و مطالعات کاربردی مدیریت را همراه همکارم اداره می کنیم. معرفی خودم از آن بابت بود که بتوانید اعتماد کنید. در این مورد با استادم که همکارم هستند هم مشورت کردم که نتیجه ی خوبی بهتون ارائه بدم.
کسب و کار شما یک کسب و کار زنده و روزآمد است. اول باید بدونید که شما باید یک فروشنده ی خوب باشید و نه فقط مالک یک کسب و کار. فروشندگی و بازاریابی یکی از ارکان موفقیت مدیریت کسب و کار های بازاریست.
1. اول اینکه در مسیر درست قدم بردارید. چرا که واقعا بار کج به منزل نمی رسه.
2. اخلاق مدار باشید. مشتری ها را عاشق خود کنید. بگذارید بعد از مدتی خیلی ها به خاطر رفتار و شخصیت متمایز، مودب و با وقار شما به مغازه تان مراجعه کنند. به ویژه خانم ها ترجیح می دهند از یک مرد با شخصیت که کاری به مسائل خصوصی و زن بودن ایشان ندارد خرید کنند.
3. یکی از شرایط یک کاسب موفق و سرشناس آبرو داری و مردم داری اوست. بهترین راه اینه که توی بازار با شخصیت باشید و بازاریهای دیگه حرفی در مورد خودشون از طرف شما از دهن مشتری نشنوند. این مهم در مورد مشتری هاتون هم صدق می کنه. نباید وقتی کسی بد حسابی می کنه یا بد خرید می کنه. زمانی که از مغازه بیرون میره شما به مشتری دیگه در موردش بد بگید یا گلایه کنید. حتی اگر مشتری گلایه کرد شما باید صحه صدر نشون بدید و بگید ایرادی نداره.
4. برای ارائه جنستون اصرار نکنید و اصرار نکنید که چون جنس فرق داره قیمت متفاوته. چون مشتری اعتمادش رو از دست می ده. علتش هم دروغ گویی هایی از این دست توی بازاره که اعتماد مشتری رو ازبین برده.
5. به هیچ وجه عصبی نباشید. رفتار عصبی تمرکز مشتری رو میگیره. باعث میشه یا خرید نکنه. یا با ترس و عجله خرید کنه و خلاصه رضایتش جلب نشه.
6. همیشه لبخندی ملایم و موقرانه داشته باشید و بگذارید شما را با این چهره به خاطر بیارن. با مشتری ها صمیمانه دست بدید. این باعث میشه مشتری احساس نزدیکی بکنه و دفعه ی بعد روش نشه از مغازه ی دیگه ای خرید کنه و ناخوداگاه به سمت شما بیاد.
7. نگذارید دوست و آشنا وارد مغازه بشن و اونجا رو پاتوق کنند. این بدترین عامل برای فراری دادن خانم ها از محل کسب و کار شماست. به ویژه اگر همراه با بوی دخانیات و سر و صدا و قهقه ی خنده باشه.
8. اونقدر باهوش و دقیق باشید که مشتری و بضاعت مالیش رو بشناسید و بدون اینکه احساساتش جریحه دار بشه اون رو به سمت اجناسی که می تونه بخره سوق بدید. حتی از اون جنس و به صرفه بودن خریدش تعریف کنید که اعتماد به نفس بگیره و با احساس خوبی خرید کنه و جلوی بقیه مشتری ها خجالت زده نشه.
9. به خوبی با خاصیت محصولاتی که برای فروش میارید آشنا باشید که در صورت لزوم به مشتری ها مشاوره بدید. این باعث میشه به شدت دانایی و شعور شما پی ببرند و با اعتماد بیشتری خرید کنند.
10. شنونده ی خوبی باشید. به آرامی به حرف های مشتری گوش بدید. در صورت لزوم هم دردی کنید. ولی به شدت از حرافی و فضولی در کار مشتری بپرهیزید. این کار نه تنها شما را بی ادب و کم شخصیت و دم دست جلوه میده که باعث میشه مشتری از شما توقع بیجا داشته باشه.
11. اشتباهات مشتری رو به رخش نکشید. ممکنه یه مشتری کلم سنگی رو با کنگر فرنگی اشتباه بگیره. یا حتی کاهو رو با کلم. شما باید بسیار مودبانه بگید آره خیلی شبیه فلان چیزه. ولی این اون نیست. این یه چیز دیگه س و از خاصیت هاش بگید که توجه همه از جمله مشتری از اشتباه خودش به خواص م واد جلب شه و خجالت زده نشه.
12. وقتی مشتری وارد مغازه می شود بهتر است با خوشرویی شما مواجه شود. نه با استقبالی که شبیه زیر ذره بین بودن است. برخی فروشندگان برای نشان دادن نهایت توجه خود به کار و مشتری به ویژه جلوی صاحب کار با نزدیک شدن بیش از حد به مشتری وی را ازار می دهند و باعث فراری دادن او می شوند. بهترین کار این است که با خوشرویی استقبال کنید و بی آنکه وی متوجه ی نگاه شما شود از اجناس مراقبت کنید. بگذارید با خیال راحت همه چیز را ببیند. شاید جنس بیشتری توجهش را جلب کرد و خریداری کرد.
13. در رابطه با نحوه ی نگهداری مواد درون مغازه نمی توانم کمکی کنم. قطعا این موارد باید با تجربه و پرسش از کسانی که تجربه دارند، جمع شود. بهترین راه ها را برای نگهداری از اجناس انتخاب کنید. قفسه هایی زیبا و با سلیقه طراحی کنید. به شخصه زمانی که برادرم می خواست فروشگاهی دائر کند. با مراجعه به سایت های خارجی طظراحی های بسیار فوق العاده و زیبا دیدم که می توانید ایده بگیرید. برای بزرگ تر جلوه داده مغازه از آینه با زاویه بسیار خوب استفاده کنید.(زاویه تند باعث بدریخت شدن محل می شود. بهتر است از پشت میوه ها و جایی که میز شروع میشه به صورت صاف قرار گیرد. نه بالای میوه ها و متمایل به پایین) تمیزی و پاکیزگی از در و دیوار محل کارتان ببارد. زمانی که بیمار هستید به محل کار نروید یا در صورت لزوم از ماسک و دستکش استفاده کنید.
14. شاید اوایل برخی شما را مسخره کنند و بگویند این کارها قرتی بازیست. ولی با علاقه، پشتکار و نظم و ترتیب در کارها و مباحث فروش و حسابداری به خوبی موفق خواهید شد.
نکته: در صورت لزوم ابعاد کار و دیگر مسائل را توضیح دهید تا در صورت توان یاریتان دهیم

 

منبع:

http://www.cloob.com/timeline/answer_200829_1481294